SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - Lue alla olevat tiedotteet tarkkaan! (päivitetty 9.1.2019)

Palvelusivuston yleiset tiedotteet | Reaaliaikaisen tulospalvelun tiedotteet | Turnausmuotoisten tulospalvelun tiedotteet | Tulospalvelun ohjeetTULOSPALVELUN VKL-PÄIVYSTYS JATKUU MYÖS KAUDELLA 2018-19. PÄIVYSTÄJÄ ON TAVOITETTAVISSA AINA KUN SALIBANDYLIITON ALAISIA OTTELUITA PELATAAN LA-SU KLO 9-17. PÄIVYSTYKSEN NUMERO ON 044-7374168. SÄHKÖPOSTITSE Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ARKISIN YHTEYDENOTOT SUORAAN OMALLE SARJAVASTAAVALLE.


Palvelusivuston yleiset tiedotteet:

Kauden 2018-19 pelaajasiirrot, R- ja Y-edustukset kirjataan tuttuun tapaan täällä Palvelusivustolla. Asiointi tapahtuu käyttäen seuran palvelusivusto-tunnusta. Edustusoikeuksiin on tullut muutoksia, esim. karensseihin, joten tutustu ohjeisiin huolella ennen kirjausten tekemistä. Myös välivuoden pitäneistä tulee kirjata siirto mikäli seura on vaihtunut edellisestä pelikaudesta. Tästä ja monesta muusta edustusoikeusasiasta löydät kattavat ohjeet osoitteesta salibandy.fi
-------------------------------------

Palvelusivuston kiireelliset tiedotteet koostetaan erikseen kirjautumisen jälkeiselle sivulle. Siellä informoidaan esim. teknisistä häiriöistä ja muista välitöntä huomiota vaativista asioista.
-------------------------------------

Palvelusivuston seuratunnukset: Jos seurallanne ei ole tunnuksia Palvelusivustolle, ole yhteydessä palvelunumeroon 0400-529017 (ma-pe klo 9.30-16).  Uusille jäsenseuroille seuratunnus myönnetään jäsenhakemuksen käsittelemisen jälkeen. Seuratunnus on muotoa A+seuran sportti-id, jonka näkee Suomisportista. Seuratunnuksen käyttö Palvelusivustolla vastaa allekirjoitusta.


Tiedotteet reaaliaikaista tulospalvelua tekeville joukkueille: 

Lisäohje mv-torjuntoihin ja laukausten tilastointiin: Olemme julkaisseet ohjeen maalivahtien torjuntojen ja laukausten tilastointiin. Tässä ohjeessa kerromme mitä eroa on torjunnalla, ohilaukauksella, jne. Löydät ohjeen täältä.

-------------------------------------

Tulospalvelun opetusvideo: Olemme julkaisseet n. 52 minuuttia kestävän tulospalvelun opetusvideon. Videolla käydään läpi yleisimmät sähköisen ottelupöytäkirjan tilanteet, esim. maalien ja rangaistusten merkintä. Video on katsottavissa Salibandyliiton Youtube-kanavalla.

-------------------------------------

Otteluvalvojan ja/tai toimitsijaesimiehen merkitseminen sähköiseen ottelupöytäkirjaan:  On tullut kysymyksiä mihin sähköisessä ottelupöytäkirjassa otteluvalvoja ja toimitsijaesimies kirjataan -> Tällä hetkellä ei mihinkään, vaan tiedot näkyvät tarvittaessa erotuomareiden asettelujärjestelmästä. Sähköisen ottelupöytäkirjan huomautus-sarakkeeseessa ottelun erotuomari raportoi sarjajärjestäjälle vain erittäin tärkeät otteluun liittyvät asiat, kuten esimerkiksi lisätiedot pelirangaistuksesta. Toimitsijat eivät milloinkaan kirjoita huomautus-sarakkeeseen.

-------------------------------------

Pelirangaistuksien tilastoinnissa on palattu vanhaan käytäntöön eli ensin tilastoidaan 5 min rangaistus (jolle merkitään myös sijaiskärsijä) ja sen jälkeen tilastoidaan uudelle riville 20 min pelirangaistus siten, että minuuttivalikosta poimitaan joko PR1, PR2 tai PR3. Eli toisin sanoen, jäähyrivejä tulee 2 kpl ja kaikki valikosta löytyvät PR-rangaistukset ovat 20 min suuruisia. Ohjetta on päivitetty tältä osin.

-------------------------------------

Ottelun kokoonpanon voi ilmoittaa jo edellisenä päivänä. Olemme muuttaneet ottelun kokoonpanon ilmoittamista siten, että sen voi tehdä nyt jo edellisenä päivänä (24h ennen). Kokoonpano-ohje on päivitetty tältä osin.

-------------------------------------

Tulospalvelumääräyksiä tulee noudattaa kaikilla sarjatasoilla. Määräyksistä löytyy mm. viralliset menettelyohjeet täysin sähköisen tulospalvelun vastalausetapauksissa. 
-------------------------------------

Pelaajien nostaminen Sarjakokoonpanoon liiton toimesta! Seuran / joukkueen tulee huolehtia, että joukkueen sarjakokoonpanot tehdään ajoissa ja että sinne lisättävien pelaajien lisenssit jne. edustusoikeusasiat on hoidettu ajoissa. JOS seura / joukkue pyytää liittoa nostamaan seuran pelaajalistalla näkymättömän pelaajan sarjakokoonpanoon, niin tällöin liitto EI vastaa pelaajan edustusoikeuden tarkistamisesta. Seura on aina vastuussa pelaajiensa edustusoikeuksista. 
-------------------------------------

Tiedoksi Sarjakokoonpanosta: Jos joukkue pelaa useampaa sarjaa, Sarjakokoonpano täytyy ilmoittaa jokaiseen sarjaan erikseen (uudelleen). Esim. runkosarja ja karsintasarja ovat kaksi eri sarjaa. Vanhojen sarjojen kokoonpanot eivät myöskään enää näy missään, tämä on järjestelmän ominaisuus.

-------------------------------------

Kokoonpanosivu: Jokaisen joukkueen tulee huolehtia Sarjakokoonpano kuntoon hyvissä ajoin ennen pelejä. Mahdollisista ongelmista tulee informoida sarjavastaavaa. Huomatkaa, ettei liitolla ole vkl-päivystystä, joten ongelmatapaukset tulee ratkoa "virka-aikaan". Lisätietoa kokoonpanojen ohjeesta! (linkki tulospalvelun ohjeisiin alla).
-------------------------------------

Farmi- ja rinnakkaisedustuspelaajat: Joukkueeseen voidaan valita myös nk. yhteistyöseuran pelaajia (farmipelaajat / R-pelaajat). Tämä tapahtuu menemällä Sarjakokoonpanoon ja valitsemalla "Yhteistyöseura" -pudotusvalikosta sinne liitetyn toisen seuran nimen, jolloin avautuu mahdollisuus poimia kokoonpanoon myös tämän seuran pelaajia. Toiminnosta on kerrottu tarkemmin kokoonpanojen ohjeessa (linkki ohjeisiin sivun alaosassa). Mikäli pelaajaa ei kuitenkaan löydy, tai mitään yhteistyöseuraa ei ole syystä tai toisesta edes kiinnitetty, pelaajan lisää Sarjakokoonpanoon sarjavastaava.
-------------------------------------

Kokoonpanoista lisää: Joukkueen rosterissa näkyvät oletuksena vain oman organisaation lisenssipelaajat. Jos pelaajan nimi puuttuu, syynä on todennäköisimmin maksamaton pelipassi (lisenssi). Ongelmia on mm. niiden pelaajien kanssa, jotka ovat ensin lunastaneet pelipassin väärään seuraan. He eivät välttämättä näy kokoonpanoissa vaikka seuratieto olisikin korjattu. Ilmoita nämä pelaajat sarjavastaavalle tai tulospalvelun vkl-päivystykseen, joka lisää heidät manuaalisesti kokoonpanoon. HUOM: Liitto EI vastaa tällöin pelaajan edustusoikeuden tarkistamisesta. Näissäkin tapauksissa vastuu on aina seuralla.
-------------------------------------

Tulospalvelu vain tietokoneella! Vaikka (suurin osa) Palvelusivuston työkaluista toimiikin mobiililaitteilla, niin itse ottelun tilastointia ei ole suunniteltu käytettäväksi tableteilla / iPadeilla tai kännyköillä, koska siihen tarvitaan erillinen javakonsoli. Käytä siis tilastointiin tietokonetta. Infoamme heti jos/kun asiaan saadaan parannusta. 
-------------------------------------

Pääsarjajoukkueet huomio! Otteluissa on syytä vielä pitää varalla normaalia "paperista" pöytäkirjaa, jonka saat esim. printtaamalla ennen ottelun alkua tyhjän pdf-pöytäkirjan. Painike pdf-pöytäkirjaan löytyy tilastointiin kirjautumisen jälkeen (päivän ottelut ja tilastointi) ja myös julkisesta otteluseurannasta.
-------------------------------------

Ottelun tilastoiminen aloitetaan vasta kun ottelu oikeastikin alkaa. Tällä on suuri merkitys live-seurannassa. Älä siis aloita varsinaista tilastointia etuajassa!
-------------------------------------

Tilastoinnin aikaiset ongelmat: Älä lopeta tilastointia vaikka internet-yhteys (tai yhteys tulospalvelun palvelimelle) hetkellisesti katkeaa. TiTu toimii myös yhteyden katkettua! On ensisijaisen tärkeää, että aloitettu tilastointi tehdään loppuun asti, ml. tilastoinnin asianmukainen päättäminen. Liitolla on mahdollisuus sanktioida tilastoinnin laiminlyönnistä.
-------------------------------------

Turnaustilastointitunnus: Tämä tunnus on tarkoitettu turnausmuotoisina pelattaviin sarjoihin, joista kuitenkin tulee tehdä reaaliaikainen tulospalvelu (esim. junnujen SM-karsinnat). Turnauksen vastuujoukkue suorittaa kaikkien päivän otteluiden tilastoinnin omalla joukkuetunnuksellaan. Tällä vastuujoukkueen tunnuksella EI siis voi muokata kuin oman joukkueen kokoonpanoja. Muiden joukkueiden kokoonpanojen muokkaukset tehdään ko. joukkueiden omilla tunnuksilla. Joukkueet myös lisäävät kokoonpanonsa itse ennen peliä. Tarkempia lisätietoja sarjavastaavilta.

-------------------------------------
Ongelmia? Tulospalveluun liittyvissä asioissa aina ensin yhteys omaan sarjavastaavaan! Yhteystiedot sarjoittain on kerrottu täälläOhjeet: Muistakaa tutustua tulospalvelun ohjeisiin.

 


Tiedotteet turnausmuotoisia sarjoja pelaaville joukkueille: 
Mikäli sarjanne ei kuulu ns. reaaliaikaisena tilastoitaviin, niin silloin turnauksen vastuujoukkue kirjaa kaikki ottelutulokset täällä Palvelusivustolla käyttäen omaa joukkuetunnustaan. Tuloksia ei siis enää lähetellä sähköpostilla. Tuloslähetykseen löytyy "Turnausten tulokset" linkki ylälaidan työkalu-valikosta. Toiminnosta lisätietoa löytyy tulospalvelun ohjeissa ja tunnusten jako tapahtuu sarjavastaavan toimesta. Alasarjojen tuloslähetyksiin kiinnitetään liitossa erityistä huomiota ja selkeistä laiminlyönneistä voi seurata vastuujoukkueelle sanktiota.
-------------------------------------

"Alasarjajoukkueiden" (pois lukien D-G juniorijoukkueet) tulee laittaa myös oma Sarjakokoonpanonsa kuntoon. Tätä kokoonpanoa hyödynnetään kun sarjasta koostetaan pistepörssiä. Koonpano ilmoitetaan palvelusivustolla, joukkueen tunnuksella, klikkaamalla työkalua nimeltä "Sarjakokoonpano" -linkkiä. Alasarjajoukkueille soveltuva kokoonpano-ohje on julkaistu tulospalvelun ohjeet -sivulla.


Ongelmia? Tulospalveluun liittyvissä asioissa aina ensin yhteys omaan sarjavastaavaan! Yhteystiedot sarjoittain on kerrottu täälläOhjeet: Muistakaa tutustua tulospalvelun ohjeisiin (linkistä aukeavan sivun alalaidassa on omat ohjeet alasarjajoukkueille).